06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Over

OVER

JaapJan Berg (1965) is onafhankelijk curator, moderator en publicist op het gebied van architectuur en ruimtelijke ordening. Recente projecten werden, onder andere, uitgevoerd voor of met de Academie Bouwkunst Amsterdam, Archined, Atelier Rijksbouwmeester, Blauwe Kamer, Bureau Marineterrein Amsterdam, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, International New Town Institute (INTI), Lectoraat Future Urban Regions, Ministerie I&M, Ministerie OCW, NAi010 Uitgevers, Office Winhov en Pakhuis De Zwijger. 

Berg treedt ook regelmatig op als moderator en dagvoorzitter van debatten en discussies over architectuur en ruimtelijke ordening. 

Daarnaast is hij actief projectleider van manifestaties en projecten op het gebied van cultuur, architectuur en ruimtelijke ordening. 

JaapJan Berg is voorts project manager en onderzoeker voor het International New Town Institute (INTI) en docent aan de Academie voor Bouwkunst Amsterdam en Artez Academie van Bouwkunst Arnhem. 

JaapJan Berg was eerder lid van de commissie Architectuur van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, redacteur van het Jaarboek Architectuur in Nederland, curator bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en senior coördinator bij CASLa, het centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in Almere. In 2016 was hij jurylid en secretaris van de Grote Maaskantprijs. 

JJBERG_CV