06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

De spelers van Oosterwold

Opdrachtgever

Marit Geluk

Soort project

Modereren en debat

Modereren van presentatie rond premiere van documentairefilm
Opdracht

in opdracht van filmmaker Marit Geluk modereerde ik de premiere van de film 'De Spelers van Oosterwold'

Opdrachtgever

Marit Geluk

Project foto's

berg-plaats.nl Bergplaats
Instelling

Lokaties

Almere

architectuur Bergplaats
stedenbouw Bergplaats

In januari 2019 ging de film ‘De spelers van Oosterwold’ in premiere. Deze film is door Marit Geluk in opdracht van de gemeente Almere gemaakt. Voorafgaand aan de premiere modereerde ik het gesprek met een aantal betrokken bestuurders, projectleiders, bewoners en filmmaker Marit Geluk.

In de documentaire ‘De Spelers van Oosterwold’ spelen Oosterwolders zelf de hoofdrol. Marit Geluk registreert het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling en de verschuivende rol van de overheid, marktpartijen en initiatiefnemers tijdens het ontwikkelproces Oosterwold. Initiatiefnemers richten in Oosterwold, een 43 vierkante kilometer agrarisch land aan de oostkant van Almere, met elkaar hun ideale leefomgeving in.

Oosterwold gaat verder dan het bouwen van een droomhuis. De initiatiefnemers gaan ook over de gehele buitenruimte: de wegen, paden, het water, groen en stadslandbouw. Enkele spelregels vervangen het gebruikelijke krachtenveld van overheid, bouwconsortia en ontwikkelaars. Dat vergt van alle spelers veel moed, doorzettings- en incasseringsvermogen.

De film is in opdracht van het gebiedsteam Oosterwold gemaakt gedurende de periode 2016–2018.

 

 

 

Diensten

ruimtelijke kwaliteit Bergplaats
moderator Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.