06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Heilige Huisjes

Opdrachtgever

Nederlands Architectuurinstituut

Projectleider van manifestatie Heilige Huisjes 03
Opdracht

Organisatie van manifestatie

Opdrachtgever

Nederlands Architectuurinstituut

Project foto's

berg-plaats.nl Bergplaats
Lokaties

Rotterdam

architectuur Bergplaats
stedenbouw Bergplaats

In september 2003 werd in de grote zaal van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) de derde editie van de woonmarkt Heilige Huisjes georganiseerd. Ik was projectleider van Heilige Huisjes 03 dat een ontmoetingspunt wilde zijn voor particulieren, architecten, overheden, bouwers en ontwikkelaars die actief waren op het gebied van particulier opdrachtgeverschap. Bij negentig stands van verschillende partijen konden bezoekers kennisnemen van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op dit gebied. En belangrijker, de manifestatie bood de gelegenheid om vraag en aanbod, wensen en uitvoering op elkaar aan te laten sluiten.

De manifestatie ontstond oorspronkelijk als reactie op de politieke ambitie om particuliere opdrachtgeverschap te stimuleren. In de nota ‘Mensen, Wensen, Wonen’ uit 2000 had toenmalige staatsecretaris Remkes de wens laten formuleren dat in 2003 dertig procent van de woningproductie gebouwd zou moeten worden onder particulier opdrachtgeverschap. Dat percentage was in het desbetreffende jaar nog niet bereikt. Maar de woonmarkt toonde wel een onverminderd groeiende belangstelling aan.

Heilige Huisjes werd geopend door minister Sybilla Dekker (VROM) die bij die gelegenheid ook de start van het landelijk Informatie Centrum Eigen Bouw (ICEB) aankondigde. Ter gelegenheid van de markt werd door het NAi een speciale informatiekrant gepubliceerd, vonden lezingen plaats zoals, onder andere, ‘Wonen is een lust’ door Maartje Somers (journalist NRC) en ging de documentaire ‘Wild Wonen’ van Remy Vlek in première. Greet Egbers ontwierp de uitnodiging en poster.

Diensten

ruimtelijke kwaliteit Bergplaats
moderator Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.