06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Rotterdam Maaskantprijs

Opdrachtgever

Stichting Rotterdam Maaskantprijs

Soort project

Onderzoek en advies

jurylid en secretaris
Opdracht

Jurylid Rotterdam Maaskantprijs

Opdrachtgever

Stichting Rotterdam Maaskantprijs

Project foto's

berg-plaats.nl Bergplaats
Lokaties

Rotterdam

architectuur Bergplaats
stedenbouw Bergplaats

In 2009 en in 2016 was betrokken bij de Rotterdam Maaskantprijs. In de editie van 2009 droeg ik als secretaris/researcher bij aan de werkzaamheden van de jury van de Rotterdam Maaskantprijs Jonge Architecten. Die jury bestond uit: Tom Avermaete, Hans Ibelings en Robert Winkel. De winnaar was Julien de Smedt.

In 2016 maakte ik deel uit van de jury van de grote Maaskantprijs. Die bestond uit JaapJan Berg, Frits van Dongen, Jannemarie de Jonge, Karin Laglas en Leen Verbeek. De winnaar van de grote Maaskantprijs 2016 was Tracy Metz.

[fragment juryrapport]

” (…) Tracy Metz brengt dus met haar indrukwekkende track record aan teksten, boeken en activiteiten bij herhaling relevante en urgente zaken en ontwikkelingen uit maatschappij en vakgebied onder de aandacht van zowel een breed als vakinhoudelijk publiek. Het geloof in de toegevoegde waarde en kwaliteit van ontwerp en ontwerpers staat daarbij nooit ter discussie. Tegelijkertijd is het vakgebied uitermate gebaat bij goede analyses en zichtbaarheid van de waarde en kracht van ontwerp en het gedachtegoed van ontwerpers.
Metz zoekt en vindt ook voortdurend raakvlakken tussen verschillende disciplines en onderwerpen. Een verdienste die in het huidige tijdsgewricht met de gelijktijdige versplintering van cultuurbeleid, de eroderende bestaansgrond van veel ontwerpers en de schaarste aan ambitieus opdrachtgeverschap voor ruimtelijk ontwerp, niet genoeg benadrukt kan worden. Metz vervult hierbinnen de rol van enthousiaste en kritische presentator, verbinder, maar ook als promotor van de noodzakelijkheid en meerwaarde van cultuur in al zijn verschijningsvormen. Dat toegankelijkheid voor een breed publiek bij veel ondernomen projecten vanzelfsprekend is, maakt haar inspanningen alleen maar waardevoller. (…)”

Zie: http://www.rotterdammaaskant.nl/nl/winnaar/tracy-metz

http://www.rotterdammaaskant.nl/files/docs/essay-vlucht-naar-voren.pdf

 

Diensten

ruimtelijke kwaliteit Bergplaats
moderator Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.