06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Flexibiliteit van de Leeromgeving

Opdrachtgever

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Interviews en schrijven artikelen
Opdracht

Interviews en schrijven artikelen

Opdrachtgever

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Project foto's

berg-plaats.nl Bergplaats
Lokaties

Nederland

architectuur Bergplaats
stedenbouw Bergplaats

In opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) interviewde ik een aantal betrokkenen voor twee Open Oproepen van het fonds. Open Oproep ‘Flexibiliteit van de Leeromgeving’ en ‘Interdisciplinaire leeromgeving’.

[Fragment uit artikel bij Open Oproep ‘Flexibiliteit van de Leeromgeving’]

 

” (…) Ivo Dassen, hoofd huisvesting van het Citaverde College, windt er geen doekjes om. Volgens hem is het gebouw in Roermond dat is voorgedragen als casus voor de Open Oproep ‘Flexibiliteit van de Leeromgeving’ geen knip voor de neus meer waard. Maar kiezen voor sloop is een te makkelijke optie en bovendien in meerdere opzichten destructief. Zijn opgave illustreert de aanleiding voor de Open Oproep voor een flexibele leeromgeving bij uitstek. Namelijk, hoe je onderwijshuisvesting kan laten meebewegen met ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving. Hier liggen uitdagende kansen voor een meer hybride samensmelting van school, stad, samenleving en beroepspraktijk in het verschiet.

Dassen: ‘Wij laten ons graag nog even verrassen. Bij sloop is het klaar, dan stopt alles wat je met elkaar op deze plek hebt opgebouwd. De geschiedenis en eigenaardigheden van het gebouw, maar ook de oplossingen en veranderingen.’ Daarom juicht Dassen de invalshoeken en opties die door de deelnemers aan de Open Oproep aangedragen gaan worden op voorhand toe. Hij hoopt en verwacht oprecht dat de voorstellen inspirerende, nieuwe perspectieven en aanknopingspunten zullen bieden. ‘Het zou zo veel mooier zijn als we daarmee het bestaande gebouw juist kunnen voorbereiden op veranderingen en dat het daarmee ook een nieuwe waarde en glans herpakt.”

‘Open Oproep ‘Flexibiliteit van de Leeromgeving’ Naar website

 

Diensten

ruimtelijke kwaliteit Bergplaats
moderator Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.