06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

25-jarig jublieum van prijsvraag stadscentrum Almere

Lezing ter gelegenheid van jubileum

25 jaar geleden werd de prijsvraag voor het huidige stadscentrum uitgeschreven die het bureau OMA won.
Auteur

Jaap Jan Berg

Lokatie

Almere

Instelling

Almere City Marketing | Gemeente Almere | KAF Almere | OMA

Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats

Eind juni vond in Almere een persbijeenkomst plaats ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de prijsvraag voor een nieuw centrum voor Almere Stad. Het bureau OMA won destijds die prijsvraag en het ontwerp werd de daaropvolgende jaren uitgevoerd aan de oever van het Weerwater. Daarbij werden belangrijke ambities van de stad gerealiseerd alsmede meerdere spraakmakende architecten voor deelontwerpen aangetrokken.

Het (voorlopige) eindresultaat trekt sinds de oplevering veel (inter-)nationale aandacht in de media en van vakpubliek. Ook veel toeristen en winkelpubliek weten het bijzondere stadscentrum te vinden en waarderen.

Ter gelegenheid van het jubileum stelde Almere City Marketing i.s.m. KAF Almere en Gemeente Almere een wandelroute en bijbehorende gids samen. Bij de presentatie van die route en gids gaven architect René van Zuuk en ik ieder een inleidende lezing over respectievelijk architectuur en de achtergronden van masterplan en gerealiseerd stadscentrum. Nadien werd met de aanwezige journalisten het centrumgebied bezocht en werden verdere vragen beantwoord.

Lezing en presentaties resulteerden in meerdere artikelen in (inter-)nationale media.

Gepubliceerd in

Lees het artikel in:

Diensten

Leestijd Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *