06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

De drummer, de stad en hun aandachtigheid

verslag van debatmiddag De Verrekijker

Debat over de toekomst (en het huidige ritme) van Almere
Auteur

Jaap Jan Berg

Lokatie

Almere

Instelling

KAF Almere

Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats

Op 24 oktober waagde een groepje experts zich aan de wat hachelijke, maar desondanks nuttige taak om tot een analyse van het huidige én de ontwikkelstrategie naar het toekomstige Almere te komen.

De debatmiddag vond plaats tegen de achtergrond van de actuele groeiopgave van 60.000 woningen én het afscheid van Bas ten Brinke als voorzitter van de Welstandsommissie. Het initiatief kwam van de afdeling architectuur van Kunstlinie die, in samenspraak met Ten Brinke, inhoud en sprekers nader bepaalde.
De onderliggende vraag was of betrokken bestuurders, experts en bewoners wel voldoende stil kunnen staan bij kwaliteiten, tekortkomingen en opgaven van Almere. Kortom, een hedendaagse aandachtigheid voor het nabije die bij de totstandkoming van Almere wel vaker onscherp was door het blindstaren in de verte op een nog niet bereikte situatie.

Op uitnodiging van Odette Breijinck van de afdeling architectuur van Kunstlinie en Bas ten Brinke schreef ik een verslag met als titel ‘De drummer, de stad en hun aandachtgheid’

Gepubliceerd in

Verslag

Lees het artikel in: Verslag

Diensten

Leestijd Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.