06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Marineterrein Magazine #3

Nieuwe ontwikkelingen op het Marinetterrein Amsterdam
Auteur

Jaap Jan Berg

Lokatie

Amsterdam | Marineterrein Amsterdam

Instelling

Bureau Marineterrein

Onderwerpen

magazine | redactie

Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd eind januari 2020 een nieuwe editie (#3) van het Marineterrein Magazine gepresenteerd. Dit magazine besteedt aandacht aan de ontwikkelingen van dit kansrijke binnenstedelijke gebied in Amsterdam. De afgelopen jaren is het programmatisch duidelijk en onderscheidend op de kaart gezet met de vestging van talloze innovatieve bedrijven en (onderwijs)instellingen. Het Marineterrein is zo een ‘living lab’ geworden voor het zoeken naar, testen en in praktijk brengen van oplossingen voor nieuwe uitdagingen op zowel technisch, milieu, maatschappelijk en stedelijk niveau. Het magazine biedt een inzicht in een aantal opmerkelijke voorbeelden daarvan.

Samen met Marieke Berkers voerde ik de redactie en schreef een aantal artikelen. Daaronder, bijvoorbeeld, interviews met Wilma Haan van Open State Foundation en met Alfred van der Klis, programmamanager en medeoprichter van Definsity College. Ook schreef ik over de ambities van Foodlogica die op innovatieve wijze werkt aan een nieuwe wijze van voedseltransport in de stad en de aanstaande slimme stad volgens de ideeën van Tom van Arman van het initiatief Tapp, een start-up en ‘smart city design cooperative’ dat ook op het Marineterrein Amsterdam gevestigd is.

Het magazine werd grafisch verzorgd door Studio LONK. De publicatie is zowel in een Nederlandse als Engelse versie beschikbaar en is tevens te downloaden (zie link).

Gepubliceerd in

Magazine

Lees het artikel in: Magazine

Diensten

Leestijd Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.