06 - 26348903 jajaberg@xs4all.nl

Samen Stad Maken

Publicatie over mogelijke vormen van de inclusieve stad

Auteur

Jaap Jan Berg

Lokatie

Utrecht

Instelling

AM | AM I Included | Architectuur Lokaal | Rijksbouwmeester

Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats
Leestijd Bergplaats

Samen met Hilde Blank, bouwmeester AM, schreef ik de publicatie ‘Samen Stad Maken’.

Deze publicatie van gebiedsontwikkelaar AM bundelt de resultaten van de prijsvraag ‘AM I Included’ die in 2018 samen met Architectuur Lokaal werd uitgeschreven. AM wil samen met andere partijen de huidige actuele opgave van inclusiviteit verder verrijken en vorm gaan geven in concrete gebiedsontwikkelingen in Nederland. 

De publicatie biedt, onder andere, nieuwe inzichten op het gebied van woonconcepten, ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, en andere manier van programmeren en functies mengen, een andere aanpak en werkmethode, een andere rol van de ontwikkelaar in een gebied coöperatie en de nieuwe mogelijkheden door voortschrijdende technologische ontwikkelingen.

Tevens zijn vijf interviews met opinion leaders in het ruimtelijke domein opgenomen over wat inclusiviteit betekent voor hen: Rijksbouwmeester Floris Alkemade, hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft Co Verdaas, wethouder van de gemeente Utrecht Kees Diepeveen, voorzitter Aedes Marnix Norder en directievoorzitter AM Ronald Huikeshoven. 

Met de publicatie worden andere partijen zoals overheden en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om gezamenlijk verder te denken over dit belangrijke maatschappelijke onderwerp, zeker ook in het licht van de druk op de woningmarkt in de steden. De kernvraag die gesteld moet worden is dan ook: Welke stad wil je zijn? 

Link
www.am.nl

 

Gepubliceerd in

Lees het artikel in:

Diensten

Leestijd Bergplaats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.